Stuurboordkamer

Aan de stuurboordzijde van het schip bevindt zich een tweepersoonskamer, met een indeling die je alleen op een boot aantreft. Stuurboord – de rechterzijde van een schip – buiten aangeduid door een groen navigatielicht, zodat je ook ‘s avonds kan zien in welke richting zich het schip verplaatst.

Getracht is de originele betimmering met patrijspoorten zoveel mogelijk te behouden. Het koperwerk, de sluitingen van de patrijspoorten zien er robuust uit en geven een idee van de degelijke scheepsbouw uit het begin van de vorige eeuw.

De kamer is klein, knus, gezellig met 1 vast bed en 1 verplaatsbaar bed.
De stahoogte ter plaatse van de bedden is 125 cm.

Als je in bed ligt zie je de waterlijn van het schip aangegeven op de wand.
Je slaapt onder water, hetgeen zeker voor kinderen  een moment geeft van “dat is spannend!”.

De stahoogte in de doucheruimte bedraagt 185 cm.
De doucheruimte is compact en voorzien van een toilet en een douche.
Mensen die ervaring hebben in het verblijven in een stacaravan, zijn bekend met deze afmetingen.

Het ontbijt wordt gebruikt in de ontvangst-/ontbijtruimte. Bij het schilderen van de wanden kwamen we op het idee de drie kleuren blauw van ons logo toe te passen. Met het resultaat zijn we zeer tevreden.
In deze ruimte is een klein keukenblok geplaatst. Voorzieningen: een Senseo koffieapparaat en een waterkoker, zodat zelf koffie of thee kan worden gezet. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.Verder staat er een kleine koelkast en is er een tv aanwezig. Tot slot treft u wat informatiemateriaal over de de stad Rotterdam aan.

Bent u geïnteresseerd in de verbouwingsperikelen rond de stuurboordkamer, zie