Verbouwing Stuurboordkamer

Periode januari tot februari 2011

We bieden de stuurboordkamer nog niet officieel aan als beschikbare ruimte. Soms komt het voor dat de schippersroef al in gebruik is. Zolang de ontvangst-/ontbijtruimte nog niet klaar is, bieden we in zo’n geval de de stuurboordkamer aan tegen een heel aantrekkelijk tarief; men krijgt het ontbijt op de kamer geserveerd. Dat is te doen, maar de ruimte is beperkt.
Intussen gaan we gestaag door met de ontbijtruimte:

- De voordeur: het was een absolute voorwaarde vonden wij, dat er een normale voordeur in kwam. Voorheen bestond de entree uit een stalen luik. Dit luik was weliswaar voorzien van een drukveer die ervoor zorgde dat het luik openbleef, maar je moet er toch niet aan denken dat een van je gasten het luik niet helemaal goed openduwt en daardoor weer terugvalt… De gasten van de schippersroef hebben een eigen ingang via de stuurhut, maar gasten die in de stuurboordkamer verblijven, gebruiken de centrale ingang. Een prachtige hardhouten voordeur lag al helemaal op maat, klaar om geplaatst te worden. Vriend Ed komt Rob helpen en in een dag is het gepiept, tenminste de deur hangt erin, de dagen erna worden gebruikt voor het plaatsen van een zinken dak, zodat de regen buiten blijft.

- Nieuw plafond met verlichting: eerst wilden we mdf-schroten plaatsen, maar de bevestigingsonderdelen waren niet meer op voorraad, en het kon wel eens heel lang duren, voordat we hierover konden beschikken. Het is niet te geloven, maar dat verhaal kregen we bij elke bouwmarkt in Rotterdam te horen. Wat nu? We wilden niet wachten, dachten na over een alternatieve oplossing en vonden die: grote triplexplaten. Gelukkig waren ze wel al geverfd, maar het was een zware klus om ze tegen het plafond te krijgen. De woorden “het lukt niet” komen niet voor in de vocabulaire van Rob. Het resultaat is fantastisch!

- De wanden behangen en verven: het idee ontstond om de drie kleuren blauw van ons logo toe te passen. Geen verkeerd plan. De ruimte wordt steeds leuker.

- De vloer: na een rondje laminaatleveranciers vinden we een prachtige laminaatsoort met v-groef. Binnen 2 dagen is de klus geklaard. ‘t Begint een onwijs gezellige ruimte te worden.

- Meubilair: op 4 februari gaan we een poging doen om een leuke tafel en stoeltjes te vinden. We krijgen namelijk 5 februari gasten voor de stuurboordkamer en nu we zo ontzettend zijn opgeschoten, zou het toch wel heel leuk zijn tóch het ontbijt in deze ruimte te serveren. Gelukt! We popelen om onze gasten te ontvangen.

December 2010

Het is eind december en de kamer is bijna gereed.

De bedden staan onderin het ruim, op het vlak (de onderzijde) van het schip, onder de waterlijn, hetgeen voor niet-bootbewoners een spannend gebeuren is.

Het badkamertje is klaar; toilet, douche en wastafel functioneren zoals het hoort. Wat rest is de aansluiting van de handdoekradiator op de cv-installatie, maar door de aanhoudende kou / vorst vinden we het onverstandig de gehele installatie leeg te laten lopen met het risico dat er iets gebeurt dat het weer opstarten vertraagt. De bestaande aanwezige radiator op de kamer zorgt uiteraard voor de juiste temperatuur.

Het slaapgedeelte is bijna klaar, er ontbreken nog twee leeslampjes boven de bedden.

De aankleding, het gezellig maken moet nog gebeuren.
Daarvoor plannen we een dagje winkelen in Delft, waar we ook meteen de markt bezoeken.

Een gedeelte van de vloer is nog kaal, omdat deze samenvalt met de vloer in de ontvangst-/eetruimte.

De komende weken wordt deze ruimte aangepakt.


Periode juli tot november 2010

Midscheeps zijn er 2 kamers, 1 aan stuurboord- en 1 aan bakboord zijde. Beide kamers werden door de vorige eigenaar  gebruikt  als slaapkamer.
Nu zijn ze toe aan een renovatie, zelfs een wastafel ontbreekt, dus werk aan de winkel.

We gaan beginnen met de kamer aan stuurboordzijde.
We hebben besloten dat er een sanitaire groep moet worden geïnstalleerd, zodat de gasten de beschikking krijgen over een eigen toilet, wastafel en douche.

Het breekwerk begint, er moet een opening worden gemaakt in een stalen wand, zodat er een doorgang ontstaat vanuit de kamer naar de toekomstige badkamer, een hoop slijp- en zaagwerk.

Dan worden de afmetingen van de nieuwe  ruimte op de vloer aangebracht en vervolgens gaan we het leidingwerk aanbrengen, de afvoeren en elektra, waterleidingen. Alle leidingen worden weggewerkt achter de bestaande wanden.

Vervolgens de wandconstructie, houten staanders die later van beplating worden voorzien.

Er komt een wandcloset met ingebouwde vermaler/pomp die het afvalwater 30 meter weg kan pompen. Er  is ruimte voor een douchebak van 80 cm vierkant, niet groot maar voldoende.

Een handdoekradiator is nodig om de ruimte in de winter lekker op temperatuur te houden.

Na al deze werkzaamheden kan het echte timmerwerk beginnen. Het plafond wordt verwijderd, er wordt een gat door het dek geboord voor een ventilatiekap, gipsplaten aangebracht aan de binnenzijde en witte  wand- en zwarte vloertegels geplakt. Een wit kunststof plafond wordt gemonteerd in de doucheruimte.

De buitenzijde wordt voorzien van een mdf-beplating. In de resterende ruimte wordt een keukenblokje gemonteerd.

De buitenzijde wordt beplakt met kunststof behang. De muren worden later gesaust.

Dan kan het sanitair worden gemonteerd.